Solo Soi ! Vol. 2 artistit

Artistien esittelyt levyn laulujen esiintymisjärjestyksessä

Solo Soi ! Vol. 2 -kokoelmalevyn artistiesittelyt

Mahtavaa, että päädyit juuri tälle Solo ry:n sivustolle! Täällä pääset nimittäin tutustumaan Solo Soi! Vol. 2 -kokoelmalevymme artisteihin. 

Pyysimme kaikilta artisteilta oman vapaamuotoisen esittelyn tai tervehdyksen levyn kuuntelijoille, jotka keräsimme tänne! Osa artisteista on myös ilmoittanut yhteystietojaan verkkosivuilleen, sosiaaliseen mediaan ja Spotify for Artists -sivustolle.

* Solo Soi! Vol. 2-kokoelmaäänite julkaistiin tiistaina 7.3.2023 ja digijulkaisu perjantaina 10.3.2023!

FinnRadio.FM:n podcast sivuilla on nyt kuultavissa Seppo Tammilehdon sekä Gildan toimittamat haastattelut Vol. 2 äänitteen artisteista. Pääset kuuntelemaan lähes kaikkien artistien haastatteluita täältä. Lisäksi haastattelut löytyvät myös tämän sivun artistiesittelyistä.

Vol. 2 CD-levyjä voi nyt tilata suoraan Solo ry:n kotisivujen verkkokaupasta (sekä fyysinen CD-levy että digi download tuotteena) hintaan 10 e kpl.

Myös Vol. 2-äänite saatettiin diginä kuultavaksi suurimmilla julkaisualustoilla, kuten Spotify ja Amazon Music, YouTube, Apple/iTunes, Pandora, Deezer, iHeartRadio, Google Music, Tidal...

01. Danny & D-Voices & Islanders

60's Medley (6´53)

FIE2H2300001

Medley sisältää 7 eri laulua

1. Kaunis nainen (Pretty Woman)

Säv. Roy Orbison - Bill Dees,  Suom. San. Solja Tuuli

2. Tuollainen tyttö (A Girl like You)

Säv. Jerry Lordan, Suom. san. Saukki

3. Synti

Säv. Marc Bolan, Suom. san. Pertti Reponen

4. Rakastuin sinuun liian helposti 

(I could easily fall in love with You)

Säv. Brian Bennett & Bruce Welch, Suom. san. Juha Vainio

5. Rehtorin luiseva Salli (Long Tall Sally)

Säv. Richard W. Penniman & Enotris Johnson & Robert Alexander Blackwell, Suom. san. Jussi Raittinen

6. On jäätelö hyvää kun yksin syö (Tutti Frutti)

Säv. Richard W. Penniman & Dorothy LaBostrie, Suom. san. Jussi Raittinen

7. Mä Oon Rock-kuningas (King of Rock And Roll)

Säv. Hidle Brown Barnum & Bradford Craig, Suom. san. Jussi Raittinen

Dannyn tervehdys tähän jos saamme sellaisen ?

Danny ei juurikaan esittelyjä kaipaa, mutta ihan kaikki eivät varmaankaan tienneet, että Danny (Ilkka Lipsanen) on myös musiikkineuvos sekä yhdistyksemme kunniajäsen ja hän on myös toiminut kunnioitettavat 24 vuotta yhdistyksemme puheenjohtajana.

Joten kun nykyinen puheenjohtaja Jyrki Härkönen sai Dannyltä houkuteltua mukaan hittipotpurin oli itsestään selvää, että levyn avausbiisi kuuluu Dannylle.

Danny & D-Voices & Islanders pistääkin heti alkajaisiksi sukat pyörimään aiemmin julkaisemattomalla "60's Medleyllä", joka syväluotaa rakkautta sen eri muodoissa seitsemän pop- ja rokkihittilaulun kavalkadissa.

Wikipedia

Kotisivut

Spotify

02. Matti Eerola & Markku Therman (Eerola & Therman Electric duo)

Ile (3'43)

FIE2h2300002

Säv.  Markku Therman, san. Matti Keränen, sov. Markku Therman & Matti Eerola


Eerola & Therman Electric duo 

Matti Eerola sekä Markku Therman ovat tehneet soittohommia yhdessä ja erikseen eri kokoonpanoissa kolmella eri vuosikymmenellä. 

Vain ahkerimmat hemmot jäivät treenikämpälle korona-aikana jolloin syntyi Eerola & Therman Electric duo

Duon musiikki on kantrahtavaa 

suomenkielistä iskelmää.

Solo Soi! Vol. 2-kokoelmaäänitteelle valikoitui duolta laulu nimeltä Ile, joka on aiemmin julkaistu vain YouTubessa. 

Markku Thermanin haastattelu, toimittajana Gilda on nyt kuunneltavissa täältä

YouTube03. Bablo

Huudan (4'08)

FIAXR2200012

Säv. ja sov. Janne Saksa, san- Bablo & Mika Suvanto


Bablon esittely

Suomen ehkä tunnistettavimman raspiäänen omaava Bablo alias Marko Junnilainen on julkaissut 11.2.2022 uuden, elämän vaikeita hetkiä käsittelevän Huudan-singlensä. "Huudan kertoo yksinkertaisuudessaan tarinan hetkestä, kun on hyvästeltävä ja hyväksyttävä elämän riipaisevia hetkiä. joita tulee eteen parisuhteessa ja itsensä kanssa eläessä asioiden keskellä", Bablo kertoo. "Huudan on mun lempilapsi ja ehkä se biisi, jonka julkaisua odotan eniten", Bablo jatkaa. "Samalla jännitän myös kuinka se lähtee soimaan ja miten biisi otetaan vastaan. "Biisin on säveltänyt, sovittanut ja tuottanut Janne Saksa. Teksti taas on Bablon ja Mika Suvannon yhteistyön tulos. Huudan antaa hyvää esimakua Bablon tulevan studioalbumin linjasta, jolla mies käsittelee elämänsä isoja, hyviä ja huonoja hetkiä henkisen kasvun tiellä. Bablo on tätä nykyä myös levymoguli: miehen oma Ässä Records -levy-yhtiö lanseerattiin viime vuonna (2021), ja Bablo on kasvattanut yhtiönsä rosteria aina räpistä iskelmäpop-tulokkaisiin. Punainen lanka kaikessa tekemisessä on se, että musiikin pitää olla syntynyt sydämellä ja siitä pitää myös kuulua elämän maku. "Ässä Records on kahden ihmisen rakkaudesta syntynyt pienlevy-yhtiö, jonka tarkoituksena on edistää, tuottaa ja julkaista samanhenkistä musiikkia mitä itse teen", Bablo toteaa.

Bablon albumit:
Aurinkoista Puolta 2018
20 Suosikkia / Reissumies 2014
Reissumies - Kaikkien aikojen parhaat 2012
Taivas tanssii 2011
Mies joka ei koskaan tanssi 2004
Taivas sinivalkoinen 2001
20 Suosikkia / Paikka auringossa 1997
Onnenpoika 1997
Paikka auringossa 1995
Kauas vuorten taa 1993

Bablon haastattelu, toimittajana Seppo Tammilehto on nyt kuunneltavissa täältä

Kotisivu

FB

IG

Spotify

04. Laura Takala & Ilona Wartiovaara & LukkoSulaa

Ohi terassin (3'23)

QZES92287209

Säv. Mikko Takala, san. Laura Takala, sov. Erkki Koivisto & Laura Takala & Matti Eerola


Lauran, Ilonan ja LukkoSulaa:n tervehdys:

Lukkosulaa -yhtye lähti alun perin liikkeelle Mikko ja Laura Takalan säveltäjä-sanoittaja yhteistyöstä. Pitikö pariskunnan lukkoja hiukan avata musiikin keinoin, se jääköön salaisuudeksi, mutta 2019, jolloin 1. single Vedenjakaja syntyi ja julkaistiin, vei oman musiikin tekeminen totaalisesti heidät mukanaan. Viiden vuoden sisällä LukkoSulaalta on ilmestynyt jo seitsemän iskelmän ja popin välimaastossa soivaa laulua.

Nykyisin LukkoSulaa-yhtyeen vakilaulajina toimii pirteä naisduo, kun Lauran laulukaveriksi tuli pitkäaikainen musiikkiystävä Ilona Wartiovaara. Muut LukkoSulaan kappaleilla soittavat ovat kitaristi Matti Eerola sekä basisti Mikko Takala. Ilona ja Laura tekevät myös erikseen laulukeikkoja erilaisissa kokoonpanoissa ja tilaisuuksissa, joten heidät voi bongata myös vaikkapa kesähäistä bilebändin solisteina.

LukkoSulaan kanssa tehty Ohi terassin kappale on kesän 2022 satoa ja se valittiin Finnradion vuoden -22 radiobiisiksi sekä vuoden sävellykseksi. Laulu on syntynyt kesä mielessä, pilke silmäkulmassa, ja on tosi tarina erään pariskunnan ensikohtaamisesta. Kuunnelkaahan miten ensikohtaaminen mahtaa päättyä....

Kappaleen on säveltänyt Mikko Takala, sanoittanut Laura Takala ja sovittajana on toiminut Erkki Koivisto sekä LukkoSulaa.

Laura Takalan ja Ilona Wartiovaaran haastattelu, toimittajana Gilda on nyt kuunneltavissa täältä

Kaikki LukkoSulaan kappaleet ovat kuultavissa LukkoSulaan artistikanavista:

Spotify

Youtube

Lisäksi LukkoSulaan elämää voi seurata somekanavista:

FB

IG

Lauran ja Ilonan muita projekteja:

Lauluyhtye My Buenon FB sivut 

Ilona Ween FB sivut

05. Doris Taipale

Rakkaus tulee kyllä luo (3'00)

FIDOT2100002

Säv. Anette Humpe, suom. san. Doris Taipale, sov. Janne Hyöty


Doris Taipale esittely

Laulaja Doris Taipale on ollut jo pitkään tavalla tai toisella musiikin parissa, mutta julkaissut iskelmämusiikkia vasta vuodesta 2016 alkaen. Tähän mennessä julkaistuna on 20 äänitettä. Solo Soi ! Vol. 2 - kokoelmalevyllä on näistä vuonna 2021 julkaistu Rakkaus tulee kyllä luo. Tämä saksalaista alkuperää oleva energinen discofox on Doriksen oma sanoitus.

Studiotyön ohessa pienimuotoinen keikkailu eri orkesterien kanssa tanssipaikoilla, konserteissa, pubeissa sekä yksityistilaisuuksissa on aina piristänyt tätä iloista esiintyjää.

Doris Taipaleen haastattelu, toimittajana Gilda on nyt kuunneltavissa täältä

Kotisivu

FB

Spotify

06. Hanna Utunen

Matka rakkauden (2'49)

FIMCK2200006

Säv. & sov. Kimmo Klemettinen, san. Juha Utunen


Hanna Utusen tervehdys:

Olen "tuore laulajan alku" voisi sanoa, monelle vielä tuntematon nimi. Tietysti tavoite on pyrkiä saamaan äänensä kuuluviin ja jaettua rakkautta musiikin kautta maailmalle. Aloitin laulamaan julkisesti vasta 2016 ja ensimmäisen sinkkuni julkaisin 2019, tästä kipinän saaneena olen enemmänkin julkaissut musiikkia ja tämän kyseisen Matka Rakkauden kappaleen on sanoittanut oma aviomieheni ja se kertoo rakkaudesta mihin ei mitkään välimatkat ja erossa olot vaikuta, vaan rakkaus jopa tuntuu kasvavan toisen ollessa poissa viereltä. Rakkaus on tunteista vahvin ja se murtaa kaikki muurit. 

Hanna Utusen haastattelu, toimittajana Gilda on nyt kuunneltavissa täältä

FB

Spotify

07. Mari Anela

Kohtaaminen Firenzessä (3'46)

FIESW2100001

Säv. Gilda Nevala, san. Päivi Pihlajavuori & Mari Tuominen


Mari Anelan esittely

Mari Anela on hämeenlinnalainen laulaja, joka esittää balladeja, iskelmiä, jazzia, tanssimusiikkia ja pikkuisen poppiakin. Hänen vahvuutensa on tulkinta, ja keikoilla sekä itketään että nauretaan - aivan, kuten elämässä muutenkin. Kohtaaminen Firenzessä -tangon tarinassa kerrotaan menneestä rakkaudesta. Gilda Nevalan sävellys tukee saumattomasti Päivi Pihlavuoren tekstiä, joka perustuu Mari Anelan kirjoittamaan runoon. Melankolista muistelua sävyttävät juuri oikealla tavalla Masi Luoman harmonikkasoolo sekä Kaisa Halmemiehen viulukuljetukset.
Vaikka tarina on haikea, Kohtaaminen Firenzessä -tangossa on lempeän positiivinen pohjavire. Laulun kertojan elämä on jatkunut eteenpäin, ja muisto on kaunis.
Muusikot

Laulu: Mari Anela
Piano ja taiteellinen tuotanto: Gilda Nevala
Harmonikka: Masi Luoma
Viulu: Kaisa Halmemies
Rummut: Vili Kallonen

Mari Anelan haastattelu, toimittajana Gilda on nyt kuunneltavissa täältä

Kotisivu

Spotify

08. Pauli Haapalainen

Bella Donna (3'30)

FIBMH2200014

Säv. Ahti Nikkonen, san. Pauli Haapalainen, sov. Toni Nygård


Pauli Haapalaisen esittely 

Pauli Haapalainen on oululainen laulaja ja musiikintekijä. Pauli keikkailee yhtyeensä kanssa siellä missä tarvitaan tanssittajaksi hyväntuulista osaavaa tanssiorkesteria. Pauli on tuttu nimi myös radiokanavilta ja tanssilistoilta.

Genre: tanssimusiikki!

Bella Donna esittely:

"Bella Donna" tarinassa liikutaan Italian maaperällä joskin vetten päällä eli kauniissatarunhohtoisessa Venetsiassa. "Siellä asuu Bella Donna joka katseet keräilee, siellä kulkeeBella Donna missä Amor majailee" Tarinan toinen päähenkilö haaveilee romantiikasta, Venetsiaan matkustamisesta ja eloisasta, suloisesta Bella Donnasta.

Pauli Haapalaisen haastattelu, toimittajana Gilda on nyt kuunneltavissa täältä

Kotisivu

FB

Spotify

09. T.T. Purontaka

Näillä mennään (3'32)

FIAXR2200011

Säv. Jussi Rasinkangas, san. Tapani Purontaka & Pauli Ylitalo, sov. Jari Puhakka


T.T. Purontaka esittely:

Komean uran energisenä esiintyjänä tehnyt iskelmätähti T. T. Purontaka julkaisi uuden singlensä Näillä mennään 2022. Samalla single aloitti miehen 60-vuotisjuhlavuoden sekä jo 45 vuotta kestäneen taiteilijauran teemavuoden. Tuplajuhlinta huipentui 2022 syksyllä toteutuvaan juhlakiertueeseen. Näillä mennään -biisin takaa löytyy todellinen suomi-iskelmän dream team: sävellyksen teki muun muassa Seinäjoen tangomarkkinoiden sävellyskilpailun ja Kotkan meripäivien sävellyskilpailun voittanut, muun muassa Suvi Teräsniskalle, Katri Helenalle ja Yölinnulle hittejä nikkaroinut Jyrki Rasinkangas. Sanoituksissa avitti myös teatterikappaleita lyriikan lisäksi kynäilevä Pauli Ylitalo. Sovituksesta vastaa BumtsiBum!-kapteenina suuren yleisön tietoisuuteen sinkaissut kapellimestari ja sovittaja Jari Puhakka. Pitkän linjan keikkakoneena tunnettu Purontaka sai idean kappaleeseen - missäs muuallakaan - kuin keikkareissulla.

"Olin ajamassa keikalle, kun päässäni alkoi soimaan hokema 'no näillä mennään kun muutakaan ei voi...' Sitähän kuulee sanottavan useinkin ja mitä erilaisimmissa tilanteissa. Tuohon kun lisäsi vähän raakalautaa ja keskiviivaa omasta elämästä, niin kappaleen aihiohan oli siinä. Pauli Ylitalo viimeisteli tekstin, ja sävellys sekä sovitus syntyivät rautaisten ammattilaisten toimesta. Ja kas, uusi suomalainen iskelmä on jälleen valmis ja kuulijoitaan vailla", Purontaka sanoo. Vuosi 2022 alkaa uusien yhtiestyökumppaneiden kera. "Vuosi on vaihtunut, ja sen myötä uusi sivu kääntyi elämässäni", Purontaka jatkaa. "Aloitimme yhteistyön Ässä Recordsin ja sielunkumppanini Marko 'Bablo' Junnilaisen kanssa, ja Näillä mennään on ensimmäinen yhteinen julkaisumme."

T.T. Purontakan haastattelu, toimittajana Seppo Tammilehto on nyt kuunneltavissa täältä

Kotisivu

Spotify

10. Teemu Suihko

Sateinen ilta (3'06)

QMDA72127624

Säv. & san. & sov. Teemu Suihko

Teemu Suihko on nuori vintage-henkiseen iskelmä-, rautalanka-, ja rockmusiikkiin mieltynyt laulaja-kitaristi-lauluntekijä. Hänen debyyttisinglensä julkaistiin vuonna 2020 ja tämän tekstin kirjoitushetkellä alkuvuodesta 2023 tekeillä on myös hänen ensimmäinen oma albuminsa. Kappaleidensa lisäksi hän esittää keikoillaan myös kuolemattomia klassikoita näistä musiikkityyleistä.

Teemu Suihkon tervehdys:

Omia kappaleita olen tehnyt siitä asti, kun sain kitaran 9-vuotiaana ja aloin tapailla ensimmäisiä sointuja. Solo Soi ! Vol. 2 albumilla kuultava "Sateinen ilta" -kappale on peräisin alun perin vuonna 2021 julkaistulta tuplasingleltäni. Iskelmämusiikissa rakkaustarinat ovat tunnetusti suosittuja laulun aiheita. Tässäkin kappaleessa teemana on rakkaus, mutta tällä kertaa tavalla tai toisella sen menettäminen ja kärjistäen jopa kokonaan rakkautta vaille jääminen.

Teemu Suihkon haastattelu, toimittajana Seppo Tammilehto on nyt kuunneltavissa täältä

Kotisivu

FB

Spotify

12. Martin Söderbacka & Eevalotta Matikainen duo (Söderbacka-Matikainen Duo)

Ruska (Autumn Colors (5'18)

FI2BE2200001

Säv. Martin Söderbacka

Söderbacka-Matikainen Duo

Martin Söderbacka - kitara 

Eevalotta Matikainen - kontrabasso

Kokkolalaisen muusikkopariskunnan, kitaristi Martin Söderbackan ja basisti Eevalotta Matikaisen, muodostama Söderbacka-Matikainen Duo esittää monivivahteista, tunnelmallista ja voimakkaasti hetkessä elävää musiikkia. Duo säveltää omia kappaleitaan sekä sovittaa lainasävellyksiä persoonalliseen tyyliinsä hyödyntäen efektejä ja instrumenttien monipuolisia sävyjä. Vahvat melodiat verhoutuvat kokoonpanon käsissä raikkaiksi sovituksiksi, jotka houkuttelevat kuuntelijaa pysähtymään musiikin äärelle.

Duon Ruska (Autumn Colors)-laulu on äänitetty syksyllä 2022 ja se julkaistaan nyt ensimmäistä kertaa Solo Soi! Vol. 2-kokoelmalla. Duon toiveena on löytää runsaasti uusia kuuntelijoita musiikilleen Vol. 2-kokoelmaäänitteen myötä.

Matikainen ja Söderbacka pyörittävät yhdessä ELive Music nimistä musiikkialan yritystä Kokkolassa. Söderbacka-Matikainen Duon he perustivat vuonna 2011 ja monenlaiset tasokkaat vierailijat ovat tuttu näky yhtyeen esityksissä. Vieraista mainittakoon mm. Joonatan Rautio, Jukka Perko, Teemu Viinikainen, Osmo Ikonen, Jesse KaikurantaBianca MoralesManuel Dunkel, Olli SoikkeliMikko Pettinen, Mika Mylläri,  Siim Aimla (EST), David Lyttle (IRL) ja Mikko Hassinen. Duon lisäksi kaksikko säveltää yhdessä myös mm. Matikaisen johtamalle "Soul What? feat. Joonatan Rautio" soul/jazzkvintetille sekä vuonna 2019 perustetulle SM4 (Söderbacka-Matikainen 4tet) kokoonpanolle.

Duo järjestää konserttisarjoja ja festivaaleja Kokkolan aluella kuten "Kruununvoudin Puutarhajazz", "ELive Jazz Lounge, "Musik Mitt i Vardagen", "Nära Inpå" ja "Kokkola Sea Jazz".

Eevalottan ja Martinin haastattelu, toimittajana Gilda on nyt kuunneltavissä täältä

Kotisivu

FB

Spotify

13. Noora Kataja Trio

Avaruuksiin (3'30)

FI3NK2100001

Säv. & san. Noora Kataja, sov. Noora Kataja & Tuula Virkkala & Mikko Kiiveri & Joni Tiala


Noora Kataja Trio on kokkolalaisen laulaja-lauluntekijän ympärille koottu kokoonpano. Yhtyeen musiikkia on kuvailtu vaihtoehtoiskelmäksi ja Suomi-souliksi. Laulu Avaruuksiin on kirjoitettu keväällä 2020, jolloin maailmanlaajuinen pandemia sulki mahdollisuudet päästä kuuntelemaan live-musiikkia. Lauluteksti kuvailee minäkertojan kokemuksen vaikuttavasta keikkakokemuksesta kuulijan paikalla.

Äänitteellä soittavat basisti Tuula Virkkala, rumpali Mikko Kiiveri, saksofonisti Jonas Rintala ja kitaristi Joni Tiala. Noora Kataja on tehnyt lauluraidat ja soittaa koskettimia.

Äänittäjinä ovat toimineet Mika Paananen ja Egon Veevo. Miksaaja na on toiminut Mika Paananen. Masteroinnin on tehnyt Martin Söderbacka.

Noora Kataja toimii monipuolisesti musiikin kentällä toimien peruskoulun ja lukion musiikinopettajana (KM), laulunopettajana (musiikkipedagogi AMK) ja muusikkona.

Noora Katajan haastattelu, toimittajana Gilda on nyt kuunneltavissä täältä

Kotisivu

Spotify

14. Jussi Kiiveri

Katse (3'02)

FIJZ12200001

Säv. Jussi Kiiveri, san- Sana Mustonen, sov. Masi Luome


Jussi Kiiveri tervehdys:

Biisi kertoo korona ajasta, silloin Katse ja läheisyys oli tärkeä. Sopii myös hyvin tähän maailmantilanteeseen.

Olen ollut monien bändien solistina urani varrella. -70- luvulla Uolevi Nikander groupissa, jossa levytettiin Emille ja Finlevylle.

Vuonna 1990 olin Seuran aurinkotyttökiertueella miessolistina, jossa upeat kollegat Eija Kantola ja Caron hoitivat naisosuudet.

Omia sävellyksiä ja sanoituksia on Teostossa yli sata. Myös olen tehnyt muillekin artisteille kappaleita mm. Kari Vepsälle, Kake Randelinille ja Kirkakin on levyttänyt yhden.

Nykyisin keikkailu on vähäisempää, nekin useimmiten duona kitaroilla.

Pianonviritys on siviiliammattini.

Jussi Kiiverin haastattelu, toimittajana Seppo Tammilehto on nyt kuunneltavissa täältä

Spotify

15. Kari Halme
Iltakoulutyttö (3'21)

FIE2H2300003

Säv. & san. Kari Halme, sov. Erkki Friman


Kari Halmeen tervehdys

Olen 68v. laulaja ja lauluntekijä Sysmästä.
Iltakoulutyttö on tositarina siitä ajasta kun 50v. sitten tapasin rakkaan kuvataiteilija vaimoni Marjan Kruunuhaassa Helsingissä ja laulu on omistettu hänelle.
Vuonna 1992 sain levytyssopimuksen Bluebird levy-yhtiön ja Seppo Matintalon kanssa kahdella Hannu Hyvärisen kanssa tekemilläni lauluilla.
Samoihin aikoihin tutustuin edesmenneeseen Reijo Taipaleeseen kun tein hänelle asuntoremonttia Veräjämäessä ja Reiskahan oli Bluebirdin sekä Matintalon solisti ja vaikutti minunkin ensi levytykseen.
Sävellän Suomalaista runoutta iskelmä ja tanssi genreen sekä hengellistä runouttakin. Esiinnyn yksin kitaran ja taustanauhojen kanssa sekä duo ja orkesteri kokoonpanollakin mutta tällä hetkellä ei ole orkesteri kokoonpanoa.
Vuonna 2004 J.L. Runebergin syntymän 200v. juhlavuonna julkaisin oman yrityksen kautta kansallis kirjailijan runoista pitkäsoiton, johon vaimoni maalasi kaikista runoista öljyväritaulun. Levy johti televisio esiintymisiin yms.
Levytettyjä kappaleita on yli 30 ja lähellä on hittikin ollut mutta niin kuin sanonta kuuluu, että lähellä ei ole mukana ja melkein on metri rannasta.
Teen edelleen yhteistyötä hitti tuottaja sekä erikois Emmalla v. 2019 palkitun Seppo Matintalon kanssa ja kun se kunnon hitti vielä puuttuu niin uusia levytyksiä on edelleenkin tulossa.
On mieltä ylentävää saada olla mukana tällä Solo Soi Vol. 2 levyllä ja toivon levylle julkisuutta ja menestystä.

Kari Halmeen haastattelu, haastattelijana Seppo Tammilehto on nyt kuunneltavissa täältä

Kotisivu

www.Kotoranta.com kotisivultani löytyy lisää tarinaa kulttuurialalla touhuumisestani.
FB

Spotify

YouTube

16. Seppo Tammilehto & Freeman & Pekka Tiilikainen (TFT Trio)

Ei ole lupaa (3'05)

FI6WM2200006

Säv. Seppo Tammilehto, san. Seppo Tammilehto & Pekka Tiilikainen, sov. Masi Luoma


TFT-Trion esittelyä 

Maamme pitkän linjan laulaja/muusikot ovat levyttäneet yhdessä Seppo Tammilehdon säveltämän ja Sepon yhdessä Pekka Tiilikaisen kanssa sanoittaman kappaleen EI OLE LUPAA.

TFT-Trio koostuu tunnetuista alan artisteista. T= Seppo Tammilehto, F= Freeman ja T= Pekka Tiilikainen, joista kukin on tehnyt pitkän oman uran lukuisine hitteineen.

Ryhmällä on aikomus tehdä kuluvan vuoden aikana yhteisiä keikkoja 7-miehisen ryhmän kanssa. Tarinat ja musiikki ovat etupäässä 60/70-luvuilta ja taatusti erittäin hauskoja.

Kokoonpano levyllä:

Seppo Tammilehto - laulu, rummut
Freeman - laulu, 6/12-kieliset akustiset kitarat 

Pekka Tiilikainen - laulu, akustiset kitarat 

Masi Luoma - kosketinsoittimet ja tuottaja
Jori Venemies - basso
Kalle Alatalo - kitara
Juha-Pertti Järvinen - perkussiot

Äänitykset: Masi Luoma/Beeduuri-Studio, Tampere ja Janne Saksa/Sound Supreme Studio, Hämeenlinna.

Pekka Tiilikaisen haastattelu, toimittajana Seppo Tammilehto on nyt kuunneltavissa täältä

Seppo Tammilehton Spotify

Seppo Tammilehdon kotisivu


Freemanin Spotify

Freemanin FB-sivu


Pekka Tiilikaisen Spotify

Pekka Tiilikaisen FB-sivu


17. Robin Wikman (aka Robinson)

Taivas Vain Tietää (2'57)

FI2RW2100005

Säv. Brian Wilson, san. Robin Wikman & Kim Wist & Jyrki Lindström


Robin Wikman (aka Robinson)  

57 -vuotias Robin Wikman, alias Robinson, on pitkän linjan laulaja/lauluntekijä/muusikko.
Hän teki ensimmäisen levynsä jo 14 -vuotiaana, 1979.
Hän on myös ollut mm. mukana Kirkan yhtyeessä -80 -luvulla ja Euroviisuissa 1990.

Robin on vuodesta 1981 ollut The Beach Boys-yhtyeen kansainvälisen
Fan Clubin (BBFC) Suomen edustajana. Häntä pidetään yhtenä tärkeimmistä Beach Boys-asiantuntijoista Suomessa. Ei ole siis yllättävää, että hän valitsi Solo Soi! Vol. 2-levylle ensijulkaisuksi The Beach Boys -yhtyeen klassikon "God Only Knows", laulaen nyt tällä levyllä sen suomeksi. Kappale on "Taivas Vain Tietää", ja hän on yksin tuottanut ja sovittanut kipaleen sekä lisäksi myös soittanut ja laulanut äänitteellä kaiken itse. Eli leikkisästi voi siis sanoa, että tämä tuotanto ja esitys on yhden miehen show!
Mukavia kuunteluhetkiä kaikille toivottaen!

Robin Wikmanin haastattelu, toimittajana Gilda on nyt kuunneltavissa täältä

Wikipedia

Spotify

18. Pekka Saukkonen

Rauhanlaulu (2'42)

QZPLR2284832

Säv. & san. & sov. Pekka Saukkonen

Pekka Saukkosen tervehdys:

Moi!

Olen Pekka Saukkonen ja asun nykyisin Haminassa mieheni ja koirani kanssa, minulla on oma pieni musastudio huvilallamme Villa Kotovuoressa. Olen esiintynyt monella mantereella ja kirjoittanut biisejä jo 80-luvun alusta lähtien sekä esiintynyt lukuisillä äänitteillä moinissa kokoonpanoissa. Myös teatterialan ammattilaisena sen ympärillä olevasta maailmasta on tullut todella läheinen. Olenkin tehnyt paljon teatterimusiikkia ja minulle onkin todella tärkeää että musiikissani on jokin sanoma. Otan lauluillani kantaa ympärillä olevaan maailmaan sekä ajankohtaisiin ilmiöihin ja juuri siitä on kysymys myös Rauhanlaulu-kappaleessa, joka on kokonaan omaa tuotantoani. Instrumenttini on Basso, kitara ja laulu mutta myös konemusa on tullut tutuksi lukuisten muille tuottamieni ja säveltämieni kappaleiden myötä. 90-luvulla kirjoitin musiikkia ja esiinyin mm. vähemmistöbändissä Nimeltä Villit Pippelit joka nautti aikamoista undeground suosiota ja sai myös yllättävän paljon mediatilaa. Julkaisin "ysärillä" myös pitkäsoiton nimeltä "Tuulet Nousevat" omalla nimelläni ja esiinnyin aktiivisesti. Viimeisin pitkäsoitto "maaimanpyörä" on vuodelta 2020 ja kirjoitin laulut lähes kokonaan Tenerifan lämmössä. Olen kuin kameleontti, mitä tulee tekemääni musiikkin ja levytyksiin, surfaan hyvin helposti tyylistä toiseen. Mielestäni nyt on taas sen aika että musiikki ottaa kantaa, siksi tein Rauhanlaulun

Siispä Peace&Love!

Pekka Saukkosen haastattelu, toimittajana Gilda on nyt kuunneltavissa täältä

Spotify

19. Jessica Riippa & Niko Riippa (Kusinerna Riippa)

Ett blåbärsskratt, en snillrik blick (2'45)

FIN8R2200005

Säv. & san. Jessica Riippa & Niko Riippa


Jessica Riippa & Niko Riippa Kusinerna Riippa

Serkukset Niko (kitara) ja Jessica (laulu) luovat uusia viisuja jossa he ammentavat heidän musiikillisista juuristaan ja lyriikat tulevat lähelle toivoen kuuntelijan pysähtymään sekä olemaan läsnä musiikillisessa kerronnassa. Ensimmäisen levyn (Vedil 2020) myönteinen vastaanotto innosti heitä kehittämään musiikkiaan ja tuotannossa he nojaavat 50-60 luvun folk revival henkeen minkä kuulee viimeisiltä albumilta "Irrbloss" (2022).
Inspiraatio tarinoihin löytyy usein luonnosta, kansanuskon mystisistä tapaamisista ja ihmisten elämästä Pohjolan karuissa olosuhteissa. Kappaleet etenevät ajassa, todellisuudesta fantasiaan ja tarinat ovat toisinaan julmia tai ehkä vapauttavia, lämpimästi rakastavia, mutta myös kauniin naiiveja.

Ett blåbärsskratt, en snillrik blick ("mustikkanauru ja viekas katse") on laulu jonka teksti Jessica kirjoitti lapselleen. Kaoottisten ns ruuhkavuosien keskellä rakkaus on vahvin ja kannattelee.

Kusinerna Riippa-haastattelu, toimittajana Gilda on nyt kuunneltavissa täältä

FB

Spotify

Jessican oma kotisivu

20. Kai Lind

Syysviesti (2'41)

FIRCR1900135
Säv. & san. Kai Lind, sov. Taisto Wesslin


Kai Lind esittelyä:

Myös Kai Lind on monille tuttu jo vuosien takaa eikä juuri esittelyjä kaipaa, siispä tämä "kevyen musiikin moniottelija" ja oman "Aikansa Idoli" Kai Lind sai kunnian päättää Vol. 2-julkaisun sekä rakkauslaulujen kavalkadin omalla bossa nova sävellyksellään nimeltä Syysviesti. Kai kirjoitti myös laulun sanat. Ja kuten suuri yleisö osaa odottaa maestrolta, niin myös tällä raidalla kuullaan Kaitsun huiken taiturimaista vihellystä.

Harva tietää, että myös Kai Lind on yhdistyksemme kunniajäsen sillä hänkin on aiemmin toiminut yhdistyksen puheenjohtajana.

Kai Lind onkin Vol. 2-levyn solisteista kokenein (täytti 85-vuotta 2022), joten hänen mittavasta ja monipuolisesta urastaan musiikkialalla löytyy paljon luettavaa Wikipediasta.

Kai Lindin haastattelu, haastattelijana Seppo Tammilehto on nyt kuunneltavissa täältä

Wikipedia

Spotify