Historiikki

Solon historian havinaa 1975-2024

* Tällä sivulla julkaisemme erilaisia historiallisia hetkiä Solo ry:n taipaleelta *

* Dannyn toimistolla historiikki-työryhmän tapaaminen 9.4.2024 *

Kävimme Jyrki Härkönen ja Bianca Morales tervehtimässä Solo ry:n Kunniapuheenjohtajaa ja Musiikkineuvosta Ilkka Lipsasta 9.4.2024 "Dannyn" toimistolla historiikki-työryhmän tapaamisen merkeissä. Danny halusi lahjoittaa toimiston kassakaapissa lymyilleet historialliset Solo ry:n ansiomerkit (40 kpl) varainkeruutarkoitukseen. Ansiomerkit ovat muuten -90-luvulla Dannyn suunnittelemat ja Riki Sorsan isän yrityksen toimittamat. Danny halusi myös tervehtiä yhdistyksen jäseniä ja onnitella 8.4.2024 vuosikokouksessa valittua uutta hallitusta ja yhdistyksen toimihenkilöitä.

Tässä Kunniapuheenjohtajan tervehdys:

"Solo täyttää ensivuonna 50 vuotta! Keskeinen asia on kerrata vielä, miksi perustajajäsenet päätyivät perustamaan Solo ry:n. Vuonna 1963 oli perustettu Suomen äänilevysolistit ja -muusikot ry, jonka pj:nä toimi Jaakko Salo ja sihteerinä Vieno Kekkonen. Kun Gramexia oltiin perustamassa 1975, niin tarvittiin uusi yhdistys, joka edusti laajempaa taiteilijajoukkoa ja niin syntyi Solo ry. Jaakko Salo oli Solo ry:n jäsen numero 1 ja Jukka Virtanen numero 2.

On hienoa, että yhdistys jatkaa edelleen toimintaansa ja uusia innokkaita jäseniä on saatu mukaan. Voimme iloita myös siitä, että perustajajäseniä on edelleen mukana yhdistyksen toiminnassa. Kiitokset myös kaikille yhteistyökumppaneille.

Olen seurannut Solon toimintaa lähes alusta saakka ja todennut, että mikään ei etene, jos ei ole sitoutuneita tekijöitä. Solon hallituksesta ja vastuutehtvistä siirtyy nyt kaksi tällaista tekijää kunniajäseniksi. Haluaisinkin tässä yhteydessä, kun nyt olette luovuttamassa viestikapulaa seuraaville osaajille, esittää kiitokset erityisesti teille kummallekin - Bianca ja Jyrki - siitä, että olette jatkaneet arvokasta työtä ja antaneet paljon omasta ajastanne ja elämästänne yhteisten asioidemme hoitamiseksi.

Yhdistyksen arvot ja perustajajäsenten visio on hyvä pitää aina mielessä. Solon missio tulevaisuudessa kunniapuheenjohtajan näkökulmasta selviää materiaalista, joka julkaistiin jo v 1991." Kannattaa lukea, koska on mahtava ajankuvaus mutta myös edelleen ajankohtainen! Ja mikäänhän ei muutu jos me emme muuta sitä!

Tervetuloa Jäseneksi-kirjanen (v. 1991) on luettavissa täällä

Taiteen Maalilma-lehti, jossa Solo Ry on fokuksessa, muun muassa haastateltu Solo ry:n perustajajäseniä on luettavissa täällä

Dannyn laatima Solo ry:n PTS 1992-1996 vuosille on luettavissa täällä

Työstämme parhaillaan Solo ry:n historiikkiä ja tulemme päivittämään tälle sivulle lisää infoa myöhemmin keväällä.


* Uusimmassa Gramexpress-lehdessä nro 1/2023 oli päätoimittaja Lauri Kairan toimittama artikkeli, jossa lyhyt katsaus sekä menneeseen että Solo ry:n tulevaisuuteen. Juttu löytyy täältä lehden sivuilta 32 sekä 33. Kannattaa lukea!


* Puheenjohtajamme Jyrki Härkönen keräili arkistostaan kuvia historiikkisivua varten. Tässä muutamia kuvia taipaleen varrelta. Mainittakoon erikseen, että vuoden 2007 kuvassa Vieno Kekkoselle luovutettiin dir.cant. (director cantus) arvonimikirja.
Kuvassa ”Danny” eli sen aikainen yhdistyksen puheenjohtaja Ilkka Lipsanen luovutti arvonimikirjan Vieno Kekkoselle.


* Taiteen Maailma-lehdessä Solo ry:n toiminnasta sekä 20-vuotisjuhlakonsertista kirjoitus

Ensimmäiseksi julkaisimme tällä sivustolla otteita Taiteen Maailma-lehdestä nro 3/1995, joka oli julkaisun erikoispainos ja toimi myös Solo ry:n 20-vuotisjuhlakonsertin käsiohjelmana. 

Koostimme lehdessä olleet haastattelut yhdeksi pdf-dokumentiksi, joka on luettavissa täällä.

Nauttikaa nostalgiasta!