Solo Soi ! Vol. 1 artistit

Artistien esittelyt levyn laulujen esiintymisjärjestyksessä

Solo Soi ! Vol. 1 -kokoelmalevyn artistiesittelyt

Mahtavaa, että tulit juuri tälle Solo ry:n sivustolle! Täällä pääset tutustumaan Solo Soi! Vol. 1 -kokoelmalevymme artisteihin ja löydät myös parin artistin kohdalla pidemmän artistiesittelyn klikkaamalla ko. artistin kohdalla "täältä" - linkkiä. Pyysimme kaikilta artisteilta oman vapaamuotoisen esittelyn ja tervehdyksen levyn kuuntelijoille, jotka keräsimme tänne! Osa artisteista on ilmoittanut yhteystietojaan verkkosivuilleen, sosiaaliseen mediaan ja Spotify for Artists -sivustolle. Levyn digijulkaisupäivä oli ke 26.1.2022.

CD-levyjä voi tilata suoraan Solo ry:n kotisivujen verkkokaupasta (fyysinen CD tai digi download) hintaan 10 e kpl, sisältäen posti- ja toimituskulut.

Solo Soi! Vol. 1 -julkkarit ja Solo Soi laineilla-tapahtuma järjestettiin Eckerö Linen M/S Finlandialla Äitienpäivänä 8.5.2022. Silloin mukana oli myös äänitteellä esiintyviä solisteja livenä, kun laiva oli lastattu musiikilla joka lähdöllä sekä Bar Nosturin että Pub Telakan lavoilla. Live musiikia esitettiin yhteensä 16 x 45 min.

Äänitteen esittely on luettavissa (ja ladattavissa) täältä.

Äänite on kuultavissa suurimmilla eri julkaisualustoilla, kuten Spotify ja Amazon Music , YouTube, Apple/iTunes, Huawei, TicToc, Facebook, iHeartRadio, TIDAL, Simfy Africa, Zed Russia jne.

01. Tina Salminen

Kukkakedon kulkija (3´17)

FIS5G2100016

Säv. Sam Sonntag - Raimo Pitkänen - Tina Salminen, san. Raimo Pitkänen


Tinan tervehdys:

Olen turkulainen artisti Tina Salminen. Teen ja julkaisen pääasiassa suomenkielistä popmusiikkia Colla Recordsin riveissä, joista Väärin julkaistiin helmikuussa 2021 ja Kukkakedon kulkija toukokuussa mehevän musiikkivideon kera. Keikkailen säännöllisesti sekä oman musiikin että bilebändimme Tina Salminen Show & Covers kanssa. Isäni Kalevi Salminen kirjoitti aikoinaan iskelmäsanoituksia artisteille kuten Rainer Friman, Paula Koivuniemi, Kike Elomaa jne. Itse teen myös mieluusti sanoituksia. Äitini kasvattina saan kiittää äitiäni musiikkialalle kannustamisesta!

Kotisivut

Spotify

02. Hatita Feat. Coco Nizcy

Trouble (3'08)

QZNWT2188884

Säv. & san. Janita Heiskanen - Coco Nizcy, sov. & tuotanto DJTRBeats


Hatitan tervehdys:

Halusin Troublen huokuvan voimaannuttavaa, itseppäistä, mutta positiivista energiaa.

Naiset ovat usein aliarvioituja ja monesti näkee kuinka naiset olisivat niitä jotka tuovat "ongelmia" miesten maailmaan.

Coco, sekä DJTRBeats ovat kummatkin mulle tärkeitä henkilöitä. 

Trouble sai alkunsa lentokoneessa matkalla Lontoohon. Heti laskeuduttuani lähetin sävellyksen äänitteen DJTRBeatsille ja hän alkoi heti työstämään biittiä. 

Hatita short presentation in English:

A proud songwriter, 22 year-old Finnish Singer Hatita's writing shapes themes of female empowerment to various genres such as Pop, Hip-Hop and UK Garage. Her uncompromising lyrics are matched with infectious melodies, punchy production and emphatic vocals.

Spotify

03. Varpu Virta

Erato (3'01)

FIE2H2100005

Säv. & san. & sov. Varpu Virta


Varpu Virta

Laulaja-musiikintekijä Varpu kiinnostui antiikin Kreikan mytologiasta opiskellessaan mm. sitä yliopistossa, johon laulun nimikin viittaa Erato, rakkauden runouden muusa, johon laulun henkilö samaistuu. 

Laulussa kuulemme neljällä eri kielellä, kreikan, hebrean, klingonin ja arabian kielellä lausuttavan; "Minä rakastan sinua".


Pienet klubit ja isot estradit ympäri Suomen ulkomaita myöden ovat tulleet Varpulle tutuiksi show-maailman kautta. Lisäksi hän on esiintynyt Espanjan televisiossa ja monissa eri taltioinneissa Suomessa. Lukuisat Suomen kirkkaimmat tähtiartistit ovat käyttäneet häntä taustalaulukuorossa. Näistä mainittakoon Danny, Frederik, Eini, Tuure Kilpeläinen ja Tapani Kansa.


Varpun musiikillinen tuotanto on varsin laaja ja vivahteikas. Sitä ei voi täysin laittaa yhteen raamiin, mutta yksi asia lauluissa nousee ylitse muiden, tarina. Varpun aikaisemmista julkaisuista on jo vierähtänyt jonkin verran aikaa, miksi olikin jo korkea aika työstää ja julkaista uutta omaa musiikkia. Ensimmäisenä pitkän tauon jälkeen syntyi tämä Erato.

Varpu tunnetaan myös hyvin toisesta roolistaan risteilyemäntänä. Laivan lämminhenkinen risteilyemo seikkailee televisiossa yhä tuon tuostakin television eri kanavilla Laiva-sarjassa.

FB

Spotify

04. Thommy Fagerlund

Vem är du vem är jag ? (3'10)

FIS5G2000016

Säv. & san. Tony Haglund, 
sov. Sam Sonntag


Thommy Fagerlund is a Finland-Swedish artist and producer. During his youth, Fagerlund was a member of the band Daizy & Gänget, who toured with their clubshows and made a CD named "Vi brinner" in 1995. The main track of the CD was the song "Se på mig", which turned out to be a radio hit for several months.

Fagerlund worked onboard Finnish cruising ships between 1996 and 2003. He then became active in writing his own songs and made some recordings. He also took part in the Finnish music competitions "Suomen Tähti" and "Guld Micken".

From 2003 to 2006 Fagerlund worked abroad in Mallorca and Rhodes as a show artist for the Swedish travel company Sunwing.

In 2008 Thommy Fagerlund returned to work as a cruise host for Viking Line, also performing Finnish dance band music onboard. Fagerlund produces shows for Viking Line.

In 2011, Fagerlund started collaborating with the Finnish pop princess of the 80's, Anja Niskanen. He has composed and produced several of her songs.

In 2020 he started working in the studio with his own material and a new album is now under production, the single Sut voimaksi sain released May 24 2020. He works together with the producer Petri Kokko, among others. The song "Vem är du, vem är jag", is written by Tony Haglund, a member of the Swedish pop group Friends, who has participated in both Melodi-festivalen and Eurovision Song Contest. Thommy is working together with Sam Sonntag from record company Colla records. 

05. Bianca Morales Feat. William Suvanne & The New F.F. Band

Angel Jane (3'20)

FIBMP2100001

Säv. Right Hand, san. Bianca Morales & Reijo Hänninen, sov. Right Hand

Bianca Morales on suomalaisille tuttu jo lähes 40 vuoden ajalta siitä asti, kun hän v. 1984 voitti MTV3:n ensimmäisen Kevään Sävel-kilpailun kappaleella Our Party. Musiikillisesti monipuolinen Bianca esittää nykyään pääsääntöisesti jazzia ja rytmimusiikkia isoilla ja pienillä estradeilla Suomessa ja vierailee säännöllisesti myös ulkomailla paikallisten big bandien ja jazzyhtyeiden solistina.

Pidempi esittely Biancasta löytyy täältä

William Suvanne on arvostettu ja monipuolinen saksofonisti ja huilisti, joka taitaa rytmimusiikin monet genret ja koukerot. William kutsuttiin The New F.F. Bandin toiseksi solistiksi F.F. Bandin 30-vuotisjuhlien kunniaksi v. 2014. Siitä alkanut yhteistyö jatkuu edelleenkin monipuolisen rytmimusiikin parissa estradeilla festivaaleista ja klubeista m/s Finlandian Bar Nosturin jokavuotisiin bilelähtöihin (seuraava bile-lauantai m/s Finlandialla on 19.3.2022).

William on solistinen muusikko, säveltäjä, sovittaja, orkesterinjohtaja ja nykyään myös Vantaalla toimivan Lobby Myyrmäki jazz- ja tapahtumaklubin osaomistaja ja -perustaja.

Biancan kotisivu

Biancan lastenmusiikki kotisivu

Biancan Spotify

FB Bianca

Williamin Spotify

Lobby Myyrmäki jazz- ja tapahtumaklubi

06. Ira Kaspi & Peter Engberg Duo Feat. Joonatan Rautio

A Rose (4'56)

FIJME0700002

Säv. Peter Engberg, san. Ira Kaspi


Ira Kaspi ja Peter Engberg ovat keikkailleet vuodesta 2000. He ovat julkaisseet duona neljä CD:tä. Kotimaisten esiintymisien lisäksi he ovat esiintyneet myös Yhdysvalloissa, Tsekeissä ja Saksassa. Tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu uuden materiaalin julkaisu lähiaikoina.


Iran kotisivut

Peterin kotisivut

Iran Spotify

Peterin Spotify

Duon Spotify1

Duon Spotify2

07. HIGH - D 

Heads or Tails ( 2'44)

QZK6G2129039

Säv. & san. Pekka Saukkonen,

sov. Heidi Marjaana Mantere & Pekka Saukkonen, tuottaja High-D


"Heidi Marjaana Mantere" taiteilijanimeltään High-D on työstänyt yhteistyössä muusiikintuottaja Pekka Saukkosen kanssa 2020-2022 aikana kahdeksan singleä, joiden valikoimasta Solo Soi ! Vol. 1 levyllä soi elokuussa 2021 julkaistu Heads or Tails


Heidi Marjaana on musiikin moniottelija, musiikkipedagogi (pop/jazzmusiikki) sekä viulunsoiton lehtori. Hänen uralleen ovat osuneet niin TV - ja studiotyöt, festivaalit, solistitehtävät (viulu, laulu), yksityistapahtumat kuin yhdistystoiminnan vastuutehtävät. Heidi Marjaana oli pitkään sinfoniaorkesterileirin toiminnanjohtaja ja toimii nykyään Suomen jousisoitinopettajat ry:n (SJO/ESTA) puheenjohtajana (2013-) sekä Solo ry:n varapuheenjohtajana (2021-)

Musiikkiyhteistyö Saukkosen kanssa jatkuu edelleen uuden musiikin tuottamisen parissa. Yhdeksäs single julkaistaan helmikuussa 2022.

Kotisivut

FB

IG

Twitter

Spotify

Pekka Saukkosen kotisivut

08. Hehewuti

Projekti (3'09)

SEYOK2125233

Säv. & san. & sov. Henna Raita


Hehewuti eli Henna Raita tekee ja tuottaa kappaleensa alusta loppuun itse. Hän kertoo biisien kirjoittamisen ja säveltämisen kuitenkin olevan kaikkein rakkainta musiikin tekemisessä. "Olen tosi onnellinen, kun istun kirjoittamaan", artisti kertoo. Hän onkin aika tuottelias, biisiaihioita syntyy vuosittain useita kymmeniä. Henna Raita on entinen alppihiihtäjä ja olympiaurheilija. Hän edusti Suomea Naganon, Salt Lake Cityn ja Torinon olympialaisissa. Kuusi vuotta sitten Raita alkoi omistautua musiikin tekemiselle ja on sen jälkeen kirjoittanut paljon, opetellut tuottamista, julkaissut omaa musiikkiaan ja soittanut keikkoja.

Kotisivut

IG

Spotify

09. Gilda & Jazztet

Ritarikoira (4'17)

FIGGB1200001

Säv. Tuija Kallonen, san. Janne Mäkinen, sov. Petri Ahjokoski


Gilda on laulaja-pianisti, joka esittää mieluiten vanhaa jazzia ja evergreenejä. Albumilla kuultava Ritarikoira on Gildan oma sävellys. Kappale on sävelletty jo 1990-luvulla, jolloin sukunimi oli vielä Kallonen. Kappale on ensimmäisen kerran levytetty jo tuolloin albumille Gilda Kallonen. Vuonna 2012 Ritarikoira sai uuden tulemisen Gilda & Jazztet-yhtyeen käsittelyssä. Uuden version soittajat ovat: Petri Ahjokoski - kitara, Anu Ahjokoski - basso ja Jari Kantonen - rummut.

FB

Kotisivut

Spotify

10. Kari Vepsä

Teiden rakentajille (3'16)

FIDUC2100028

Säv. Tomi Leino, san. Sami Parkkinen, sov. Jari Holm

Kari Vepsän tervehdys:

Teiden rakentajille-laulu on kunnianosoitus niille miehille jotka ovat rakentaneet tämän maan maantiet etelästä pohjoiseen ja idästä länteen

Kotisivut

Spotify

11. Kike Elomaa

Aamuseitsemään (2'56)

FIKIE0800001

Säv. Dolly Parton, suom. san. Raul Reiman


Kike Elomaan tervehdys:

Aikaisemmat pitkäsoittolevyjeni kappalevalinnat ovat muotoutuneet pitkälti tuottajien toiveiden mukaisesti. Halusin 2008 tehdä levyn, jonka biisit olen itse valinnut kokonaan. Ja näin tästä cd:stä tuli kantrahtava .... maalaislikka kun olen. v. 2008 julkaistulla levylläni on kotimaisia sävellyksiä ja käännöskappaleita. 

Yksi niistä Dolly Partonin hitti 9 to 5 ... suomennettuna Aamuseitsemään, joka valikoitui mukaan Solo Soi ! -julkaisulle.

Kotisivut

Spotify

12. Pepe Ahlqvist & Jan Ahlqvist

Key to the highway (2'33)

FIE2H2100002

Säv. & san. William Broonzy


Eurooppalaiseen blueseliittiin kuuluva Pepe Ahlqvist on kansainvälisesti tunnettu ja arvostettu bluesmuusikko. Lähes viisikymmentä vuotta kestäneellä uralla tehdyt menestyksekkäät äänitteet ja vuosien varrella heitetyt yli 6000 keikkaa ovat taanneet vakaan suosion läpi vuosien.

19-vuotias Jan Ahlqvist on soittanut kitaraa jo monta vuotta ja opiskelee tänä päivänä Helsingin Pop & Jazz Konservatoriossa.

Pepe ja Jan ovat tehneet jo muutaman keikan yhdessä. Levylle valittiin vanha ikivihreä blues-standardi '' Key to the highway '' josta on muodostunut myös hyvä keikkabiisi. Levytysversio kappaleesta on Pepen ensimmäinen.

Kotisivu

Spotify

13. Jyrki Härkönen

Rokkibiitti (2'23)

FIJHE1821015

Säv. Timo Leino - Jyrki Härkönen, san. Juha Mattila - Jyrki Härkönen


Jyrki Härkösen tervehdys:

Esitän trubaduurina tai bändin kanssa monipuolista musiikkia, suomeksi ja englanniksi. Keikkoja jo kuudella vuosikymmenellä. Uran varrelle mahtuu 18. julkaistua äänitettä ja julkaisuja on jo tuotettu viidellä vuosikymmenellä. Suurelle yleisölle olen edelleen tuntematon. Muusikkotöiden lisäksi toimin myös opetustehtävissä yms.

Kotisivut

Spotify

14. Maukka Perusjätkä

Kalsarimies (2'57)

FIHB62100052

Säv. Maukka Perusjätkä, san. Samuli Koivulahti - John Parta, sov. Esa Tarkiainen


Maukka Perusjätkän tervehdys:

Kalsarimies on meidän oman biisileirin aikaansaannos, jonka Samuli Koivulahti, John Parta, Jode Kurkela ja minä pidimme. Kappale kertoo kaveristani Turusta, joka ei luovu kesälläkään pitkistä kalsareista.

Wikipedia

Spotify

15. Peter Bulmon
Doesn't matter (4'14)

FIE2H2100006

Säv. & san. & sov. Peter Bulmon


Peter Bulmonin tervehdys:

Olen pianotaiteilija Peter Bulmon ja viihdyttäjä alun perin Bulgariasta ja asunut Suomessa vakituisesti jo vuodelta 1988 lähtien.

Koulutukseltani olen pianonsoiton maisteri sekä kapellimestari, joista tutkinnot suoritin Sofian musiikki-akateemiassa.

Nuoruusvuosinani kiersin maailmaa alan huippua edustavien tanssi- sekä konserttiyhtyeiden jäsenenä.

Minulla on ollut etuoikeus saada vastaanottaa palkintoja monenlaisista musiikkikilpailuista ja festivaaleilta, joita pidän suuressa arvossa ja tunnustuksena työstäni ja siinä saavuttamastani menestyksestä!

Viimeiset 20 vuotta olen soittanut korkealuokkaisissa pianobaareissa ja risteilyaluksilla eri puolillamaailmaa, mutta esiinnyn edelleen myös tanssipaikoilla ja ravintoloissa!

Ohjelmistossani on yli 1300 sävelmää tyylilajeista pop , rock, blues , disco , jazz , country , joita esitän jopa 16 kielellä! 

Esiintyjänä ja solistina toimin muun muassa seuraavissa kokoonpanoissa:

- Pianobaari viihdyttäjä (laulu ja piano)

- One man band

- Stone Bay Riders, tanssiorkesteri

- Helsixxx (Heavy Rock-bändi) joka esittää "Hard Rockia" sosiaalisista aiheista.

FB

Kotisivut

16. Jussi Raittinen Feat. Tapsa Kojo & Maria Hänninen

Feissi hajalla (3'20)

FI6SX1900007

Säv. & san. Jarkka Rissanen, sov. Jussi Raittinen - Maria Hänninen - Tapsa Kojo

Jussi Raittinen tapasi helsinkiläisen pitkän linjan muusikko-

laulaja Tapsa Kojon 2016 Joensuussa Huojuva Lato-kantri-bändin äänityksissä.

Jussi oli päättänyt ruveta korkean ikänsä vuoksi käymään niin sanotuilla trubaduurikeikoilla jonkun säestajän kanssa ja tästä yhteistyö sitten alkoi. Duolla on esiinnytty hyvin laajalla skaalalla kirkkokonserteista kouluihin taikka Mummo-diskoista työväen tilaisuuksiin.

Duon erikoisuus on esiintyminen Helsingissä mm. Ässärykmentin Perinneyhtistyksen ja Stadin Slangi ry:n tilaisuuksissa.

Tapsa Kojo on nuorempana soittanut punkia KADOTEUISSA, sitten mm. Pekka Myllykosken projekteissa. Nykyään hänet työllistää Junnu Vainio -tribuuttiyhtye NELJÄ WATTIA, kantribändi DORTMUNDER ja jälleen toimintansa aloittanut JULIET JONESIN SYDÄN.

Maria Hänninen on ollut mukana aina silloin tällöin täydentämässä duon musisointia laulamalla ja soittamalla figeliä. Häntä kuullaan myös Stadin Slangi ry:n pari vuotta sitten julkaise-malla kokoelmalla "Slangimusa ei kuole koskaan" Tapsan ja Jussin kanssa. 

Maria Hännisen oma esittely löytyy täältä

Nyt Jarkka Rissasen tekemä kappale "Feissi hajalla" kuullaan Solo Soi ! Vol. 1-kokoelmaäänitteellä. Biisin nimi on alun perin "Naama hajalla" mutta Jussi on tekijän luvalla hieman stadilaistanut tekstiä.

Marialla on aivan hulvaton puherooli talomiehen rouva Pikkaraisena.

Raittisen Jussi keikkailee edelleen jo 57 vuotta täyttäneen The Boys -yhtyeen kanssa. Bändillä on keikka kerran kuussa kantapaikassan Helsingin Storyville-klubissa.

Wikipedia

Jussin Spotify

Marian Spotify

17. Lasse Liemola

Onneni (2'58)

FIE2H2100003

Säv. & san. Borney Bergantine - Betty Peterson, suom. san. Kullrvo


Lasse Liemola on suomalainen iskelmälaulaja. Hän voitti vuonna 1957 kykyjenetsintäkilpailut ja pääsi levyttämään singlen "Sininen kuu" / "Kadun aurinkoisella puolella". 

"Anna pois" v. 1958 on se laulu, joka oli Liemolan varsinainen läpimurtokappale (yksi Suomen kaikkien aikojen myydyimmistä singleistä, alun perin "Hand Me Down").

Liemola nousi tämän laulun myötä nuorisoidoliksi ja levytti samana vuonna myös "Diivaillen" laulun, joka joutui radiossa esityskieltoon.

Muita Liemolan menestyskappaleita olivat muun muassa Paul Anka -suomennos "Diana" ja alun perin Cliff Richardin "Living Doll".

Solo Soi! Vol. 1-kokoelmaäänitteelle Lasse valitsi -50-luvulta laulun "Onneni" (My Happiness), joka on arkistotietojen mukaan Elvis Presleyn ensimmäinen levytys.

Wikipedia

Spotify

18. Rauni Pekkala

Vielä saatatko muistaa sen (3'11)

FIE2H2100001

Säv. Lauri Peura, san. Juha Vainio


Rauni Pekkalan tervehdys:

Valitessani laulua tälle levylle, muistin -80-luvun puolivälissä tekemälleni Ylen kantanauhalle Heikki Annalan (Lauri Peura) säveltämän kappaleen, sanoitus Juha Vainion.

Olimme 60-luvulla "Heeben" kanssa bändikavereita Herbert Katzin yhtyeessä!

Iskelmämusiikin jälkeen ohjelmistoni sisältää nykyisin jazzmusaa ja evergriinejä.

Wikipedia

Spotify

19. Tuija Rantalainen

Hento valo (2'48)

FI7TR2000005

Säv. & san. & sov. Tuija Rantalainen


Tuija Rantalainen on taiturimainen pianisti ja sielukas laulaja. Hän kirjoittaa tarinallista musiikkia aikuisille ja lapsille. Hän säveltää myös paljon teatteri-musiikkia. Hänen viimeisin teatterityönsä on Juha Hurmeen kanssa toteutettu Rehu-Virtanen (2019). Tuijan viimeisin lastenlevy oli EMMA -ehdokkaana 2016.

Hento valo-laulu sai alkunsa eräällä palvelutalokeikalla. Se kertoo siitä, kuinka rakkaus voi kukoistaa ja lohduttaa vielä kypsälläkin iällä.

Kotisivut

Spotify

20. Erja Uitto

La vie en rose (3'06)

FIE2H2100004
Säv. Louis Guglielmi Louiguy, san. Edith Piaf

Erjan tervehdys: 

Olen Erja Uitto, jazzlaulaja ja vuoden 1991 Tangoprinsessa ja olen jo 1970-luvulta lähtien esiintynyt solistina lukuisten eri orketerikokoonpanojen kanssa. Tangomarkkinoiden mitalistina kiersin ahkerasti tanssilavoilla ja esiinnyin myös ravintoloiden ja laivojen estradeilla. Äänitteillä olen laulanut sekä taustalaulajana että solistina 1980-luvulta alkaen. Urani myöhäisemmässä vaiheessa keskityin lähinnä jazzin ja ranskalaisen chanson-musiikin tulkintoihin esittäen niitä Suomen eturivin muusikoiden ja kokoonpanojen kanssa kuten esim. Harry Aaltosen, Martin Brushanen, Seppo Sädevuon, Teuvo Numelan, Jani Uhleniuksen, Oiling Boilingin ja Barbeque Jazz Band-orkesterin solistina. 

La Vie en Rose-kappaleen levytin ensimmäisen kerran vuonna 2009 9-miehisen Barbeque Jazz Bandin solistina. Solo Soi!- levyä varten toteutimme tämän kappaleen pienemmällä kokoonpanolla toivottaen kaikille taiteilijoille ja yleisölle koronan jälkeistä ruusuisempaa tulevaisuutta.

FB

Spotify