Musiikki - punainen lanka elämänmittaisella matkallani

07.07.2024

Musiikki on vienyt minua pienestä pojasta alkaen. Se on ollut punainen lanka elämänmittaisella matkallani.

Hengellinen tausta 9-vuotiaalle Tapanille oli hyvä lähtökohta musiikkimaailmaan. Koulupäivien päätteeksi opettajani säesti harmoonilla ja esiinnyimme seurakuntataloilla, kirkoissa ym. tilaisuuksissa, siirtyen erilaisiin kuoroluokkiin. Tuohon aikakauteen sisältyivät myös konservatorio sekä puhallinorkesteri, jossa instrumenttinani oli Baritoni.

Murrosikään tullessani mukaan tulivat punk/rock sekä bassokitara, josta tulikin laulun oheen pääinstrumenttini. Tästä matka jatkui päivän iskelmiin, ja näin olikin aika tutustua vanhaan tanssimusiikkiin...

Työskentelin musiikkini alkuaikoina juustomassan käsittelijänä kaksivuorotyössä 10 vuoden ajan. Tähän päivään mennessä 47-vuotinen musiikkiurani on ollut antoisa, ja olen saanut esiintyä ja säestää Suomen tähtitaivaan huippuja, kuten mm. Reijo Kalliota, Paula Koivuniemeä, Markku Aroa, Reijo Taipaletta, Kikkaa, Jamppa Tuomista ja Kari Tapiota.

Pitkäaikaisin kiinnitys minulla oli Topi Sorsakosken bändissä vuosina 1990-1994. Voisin hyvällä syyllä nimittää sitä alan korkeakouluksi. Olen tahkonnut hurjia keikkamääriä ollessani myös etuoikeutettu levyttämään useita, koko kansan hittibiisejäni (mm. Tähtitaivas tähtisilmät, Maistoin huulillasi mansikkaa, Kaunis on kaipaus, Näillä mennään).

Voisin sanoa, että musiikkibisnes on todella tullut tutuksi, ja sitä kokemusta sekä ilosanomaa haluankin nyt jakaa Solo ry:n riveissä. Liityin yhdistykseen jo vuonna 1991, sillä halusin olla osa hienoa järjestöä ja arvokasta jäsenistöä, sekä tietysti kerätä tietoa ja taitoa omalle artistiuralleni.

Kuullaan & nähdään!

Tapani (T.T) Purontaka
Hallituksen jäsen 2024-2026