Miten minusta tuli sololainen? Erään hallituslaisen tarina

29.04.2024

Tapahtumavyyhti taisi saada alkunsa siitä, kun kesällä 2022 osallistuin Laila ja Olavi-laulukilpailun karsintoihin ensimmäisen kerran. Kisoissa etenin aina finaaliin saakka, josta sanoittaja Päivi Pihlavuori bongasi minut ja otti yhteyttä kertoen, että haluaisi tehdä minulle kappaleen, jos vain olen kiinnostunut.

No, minähän olin jo pitkään miettinyt levyn tekemistä ja jostainhan on lähdettävä liikkeelle. Yhteistyöstä syntyi Kevät kukkii Pariisissa -niminen iskelmällinen biisi, jossa on ranskalaissävytteistä tunnelmaa ja kappale vie kuulijan nimen mukaisesti keväiseen Pariisiin. Debyyttisinkku julkaistiin toukokuussa 2023.

Kesän 2023 sain näytellä upean Inga Sulinin kanssa Heiskan kesäteatterissa Hämeenkyrössä. Inga kuuluu Solo ry:n perustajajäseniin ja kesän jälkeen hän ehdotti minulle liittymistä yhdistykseen ja suositteli olemaan yhteydessä yhdistyksen sihteeriin Bianca Moralesiin. Biancan kanssa soiteltuani ja juteltuani päädyin liittymään yhdistykseen syyskuussa 2023. Olen siis aika tuore yhdistyksen jäsen.

Syksyllä osallistuin pariin Solo ry:n järjestämään jäsentilaisuuteen sekä tottakai pikkujouluihin. Keväällä 2024 minut äänestettiin Solo ry:n hallituksen jäseneksi.

Olen valmis antamaan panokseni Solo ry:n hyväksi ja on mahtavaa olla mukana, kun Solo juhlistaa 50-vuotista juhlavuotta vuonna 2025. On tärkeää, että Solo on jälleen aktivoitunut ja tekee aktiivista työtä jäsentensä hyväksi. Musiikkiala on muutakin kuin vain ne isot toimijat. Myös pienemmät toimijat tarvitsevat väylänsä tulla kuulluksi ja se mahdollisuus voi olla Solo ry:n avulla.

Kun pienet yhdistävät voimansa, voi siitä tulla jotain suurta. Tehdään siis yhdessä työtä sen eteen, että myös meidän äänemme kuuluu kentällä.

Marjut Leppänen

Solo ry:n hallituksen jäsen 2024-2026