Menestyäkseen täytyy olla rohkeutta astua epämukavuusalueelle!

24.05.2024

Musiikki eri muodoissaan on ollut mulle lapsesta lähtien lähes yhtä tärkeää kuin hengittäminen.

Lapsuudenkodissa soi aina musa ja viikonvaihteen huippuhetkiin kuuluivat mm. television äärellä katsotut lauantaitanssit. Kun menin lukioaikana ostamaan Pohjalaisen kirjakauppaan koulukirjoja, varsinainen asia saattoi unohtua kokonaan kun keräsin levyhyllystä uusimmat vinyylit mukaani. Vaikka olin nuori sälli, niin mulla oli vara ostaa levyjä, sillä aloin jo yläasteen aikana jakamaan Hesaria viikonloppuisin kotikulmillani. Pari ensimmäistä palkkapussia saatuani kävin ostamassa Oulun Kotikeskuksesta ihan ehtat Philippsin kotistereot. Tuolloin kotimaan musabisnes sai minusta taloudellisen tukijan ja oma levykokoelmani laajeni viikko viikolta. Nyt äänitteitä on ympäri huushollia; liinavaatekaapissa, eteisen komeroissa, olohuoneessa, varastossa jne.

Olen ollut vuosikymmenten varrella useamman keikkailevan tanssiorkesterin solistina, laulanut kilpaa, laulanut mieskuorossa, julkaissut useita äänitteitä, kirjoittanut lauluja ja tuottanut musaa itselleni sekä muille.

On myös tullut todella hyviä sijoituksia monilla tanssi- ja radiolistoilla. Muutamia huomionosoituksiakin on tarttunut haaviin. Voinen sanoa, että musahommissa olen saanut melko lailla aikaan sivutoimisena "puoliammattilaisena".

Päivätyössäni olen myynnin ammattilainen. Se on mun ykkösosaamisaluetta ja niissä tehtävissä olen toiminut jo vuosikymmeniä. Verkostoituminen monipuolisesti, sekä hyvät, diplomaattiset suhteet samaan ympäristöön kuuluvien henkilöiden kanssa ovat tärkeitä niin myynti- kuin musahommissakin. Säkä, senssit ja suhdanteet vaikuttavat jokapäiväiseen elämäämme. Ne pitää havaita, hyödyntää, analysoida ja toimia proaktiivisesti oikealla hetkellä. Menestyäkseen täytyy olla rohkeutta astua epämukavuusalueelle! Kun kuljet niitä polkuja missä liikkuu vähemmän haastajia, ovat onnistumisen mahdollisuudet paremmat.

Solo ry:n toiminnassa olen nyt ollut muutaman vuoden, ja yhdistyksen hallituksessa toista kautta. Oma tavoitteeni on myötävaikuttaa siihen, että Solo ry kasvaa ja kehittyy aidosti valtakunnalliseksi yhdistykseksi niin jäsenistön maantieteellisen sijainnin, kuin erilaisten yhdistyksen tapahtumienkin osalta.

Olen iloinen että olen osaltani saanut rekrytoitua paljon uusia artistijäseniä mm. Pohjois-Suomen alueelta yhdistykseemme. Matkustaminen ei ole minulle este, vaan hidaste. Olen ollut jäsenaikanani mukana valtaosassa yhdistyksen tapahtumissa, kokoontumisissa ja tempauksissa. Olen saanut yhdistystoiminnan kautta upeita uusia ystäviä ja tuttavuuksia, ja verkostoni kotimaisella musakentällä on laajentunut mahtavasti. Tulkaahan kaikki yhdistyksen jäsenet, uudemmat ja pidempään mukana olleet aktiivisesti mukaan Solon toimintaan!

Soloillaan ja menestytään yhdessä!

Pauli Haapalainen
varapuheenjohtaja

pauli.haapalainen@solory.fi
puh. 041-4311 565